Чому варто звернутися до експерта з нерухомості

Складності процесу оренди, купівлі чи продажу нерухомості змушують багатьох людей задуматися: розібратися у всіх нюансах угоди самостійно чи звернутися до агентства нерухомості. Сучасна людина давно звикла справлятися з великою кількістю різнопланових завдань, тому здається, що в даному питанні роль посередника сильно переоцінена.

З іншого боку, процес пошуку відповідного об'єкта для оренди/купівлі або спілкування з потенційними покупцями при продажі вимагає великих витрат часу, сил і ресурсів. Набагато раціональніше делегувати завдання спеціалісту, отримавши бонусом його досвід та професійні знання. Так, грамотний ріелтор ніколи не «попадеться» на оголошення про неіснуючу квартиру, а під час торгів твердо відстоїть Ваші інтереси. Виходить, що економія сил і фінансова вигода точно варті 3-5% комісії спеціаліста.

Професійний досвід та знання ринку

Купити чи зняти квартиру в Києві — завдання зі зірочкою у всі часи, а сьогодні вона ускладнюється тим, що багато орендодавців та продавців виїхали за кордон. Другий момент — «віртуальні квартири». Це фейкові оголошення, що висять на різних сайтах для відстеження цін на ринку або приманювання клієнтів. Часто цим займаються недобросовісні ріелтори, які в особистій розмові скажуть, що саме цього об'єкта вже немає, але можна подивитися інші: майже у 100% випадках дорожче і гірше.

Ще один момент — оголошення, що не відповідають дійсності. Ви витратите час на спілкування і перегляд, щоб зрозуміти, що варіант Вам не підходить. Наприклад, квартира здається як «сталінка», будучи «хрущовкою». Досвідченому ріелтору достатньо подивитися на адресу, щоб розуміти, який тип нерухомості пропонує орендодавець.

Також експерт знає робочі способи «збити» ціну, або навпаки, продати об'єкт дорожче. Все залежить від характеру угоди та запиту клієнта.

Збереження часу та зусиль

Ріелтори формують бази даних за конкретними параметрами: кількістю кімнат, районом, вартістю, типом будинку, класом нерухомості тощо. Ви просто звертаєтеся до спеціаліста, озвучуєте конкретні запити і отримуєте перелік відповідних об'єктів у найкоротші терміни.

Це економить час і сили на «ручному» пошуку та відсіюванні оголошень, а також перевірці правдивості пропозицій. Експерт з нерухомості складе зручну ланцюжок переглядів, щоб клієнт побачив максимум релевантних варіантів за мінімум часу. Зазвичай для прийняття рішення достатньо 5-6 підготовлених виїздів.

Якщо стоїть завдання продати квартиру в Києві, спеціаліст пояснить, як підготувати її і представити потенційним покупцям у найвигіднішому світлі. Мова йде не тільки про елементарне прибирання чи косметичний ремонт, а також про документи та різні юридичні нюанси. Правильно підготовлене житло продається за хорошу ціну за 2-3 тижні.

Допомога в переговорах та заключенні угод

Для заключення угоди потрібно врахувати масу нюансів — від ціни до точних термінів передачі прав на об'єкт. Для цього важливо зберігати холодний розум, але звичайні люди часто перебувають у стані стресу, адже великі майнові питання вирішуються далеко не кожного дня. Задача експерта з нерухомості — якісно провести переговори, знайти компроміс у спірних моментах і не упустити вигідну пропозицію.

Розуміння юридичних аспектів

Кваліфікований ріелтор обов'язково перевіряє наявність необхідних для угоди документів і може допомогти з оформленням недостаючих. Якщо є потреба в більш глибокій перевірці, спеціаліст залучить юриста. Наприклад, якщо об'єкт проблемний (накладено арешт, серед власників є неповнолітні особи тощо), Вам його не порекомендують або запропонують у останню чергу, коли немає варіантів краще.

Доступ до ексклюзивних пропозицій

Серед ексклюзивних пропозицій агентств нерухомості існують так звані «закриті продажі», коли клієнту пропонують об'єкт на більш вигідних умовах до того, як він потрапляє на загальний огляд. Всі великі компанії співпрацюють з банківськими установами, тому висувають спеціальні умови від банків-партнерів: обслуговування онлайн і без черг, бонусні програми, швидкі заявки на іпотеку та ін.

Оцінка реальної вартості нерухомості

Ріелтор легко визначає реальну вартість нерухомості, виходячи з її характеристик та поточної ситуації на ринку. Правильний аналіз — запорука купівлі або продажу об'єкта за обґрунтованою ціною. Звичайно, можна самостійно звернутися до оцінювача, але в організації, де працюють такі спеціалісти, часто штучно знижують вартість нерухомості. Ріелтор же не погодиться на умови, невигідні для клієнта, адже від цього залежать його репутація та заробіток.

Можливість продати об'єкт нерухомості дорожче ринку

Продати нерухомість дорожче ринку допомагає грамотно складений план просування. Експерт точно визначає цільову аудиторію і направлено впливає на неї, розробляє маркетингову стратегію, використовує найефективніші канали для інформування ймовірних покупців. Він знає способи додати нерухомості привабливості, відповідно, підняти її ціну на кілька пунктів. Правильно реалізована кампанія дозволяє продати об'єкт за 3-6 тижнів.

Підтримка на всіх етапах угоди

Кваліфіковані ріелтори залучають юристів, які здійснюють юридичний супровід угоди з нерухомістю від моменту пошуку до кінцевого розрахунку. Такий підхід захищає інтереси клієнта та запобігає «сюрпризам» у вигляді неоплаченої комуналки, спроб здачі чужої квартири, протікаючого стелі, накладеного на майно арешту та ін.

Мінімізація ризиків та помилок

Більшість помилок при передачі права власності або користування квартирою відбувається під час узгодження та вирішення юридичних питань. Наприклад, складання протоколу угоди — кропітка робота, що вимагає професіоналізму та значних витрат часу. Перелік усіх можливих нюансів може зайняти кілька сторінок. Все це складно і незрозуміло для людини, яка стикається з купівлею-продажем вперше.

Ріелтор спільно з юридичною компанією мінімізує всі ризики на кожному з етапів:

консультації з оподаткування;

збір інформації про перехід прав на нерухомість;

перевірка законності факту продажу об'єкта;

проведення взаєморозрахунків.

Досвідчені компанії співпрацюють з юридичними компаніями, які нададуть юридичну консультацію та візьмуть на себе оформлення недостаючих документів, не дадуть зв'язатися з ненадійним забудовником і втягнутися в сумнівну схему купівлі квартири. Варто розуміти, що спроби самостійного пошуку житла та вирішення супутніх питань пов'язані з ризиком потрапити до рук шахраїв, які цілеспрямовано полюють на звичайних людей. Ріелтор же наскрізь бачить махінації, береже Ваші нерви та гроші.

Консультації з фінансування та іпотеки

Співпраця агентств нерухомості з банками — можливість пропонувати клієнтам більш вигідні іпотечні програми. Ріелтори завжди в курсі найпривабливіших умов. У спеціаліста можна дізнатися перелік банківських установ, де рішення приймаються максимально швидко, або забудовників, що одразу надають розстрочку на придбання квартири.

Оформлення заявки на іпотечний кредит за допомогою експерта з нерухомості — підвищення шансу на позитивне рішення. Банки неофіційно, але все ж більш лояльно ставляться до позичальників, які прийшли від партнерського агентства нерухомості. Це не 100% гарантія схвалення, але можливість швидше і успішніше закрити свої потреби.

Післяпродажна підтримка та консультації

Довгоочікувана купівля квартири — не завжди фінальний розділ епопеї про вирішення житлового питання. Якісна ріелторська підтримка передбачає супровід та грамотну допомогу у всьому, що стосується оформлення документів, подальшої виплати іпотеки, пошуку надійних та платоспроможних орендарів, якщо об'єкт купувався під здачу.

До експерта з нерухомості можна звернутися для консультації з:

передачі права власності;

страхування нерухомого майна;

послуг з ремонту та розробки індивідуального дизайну;

управління нерухомістю (здачі в оренду, сплати податків та комуналки);

юридичної інформації зі забудови (для квартир на стадії будівництва).

Агентство нерухомості AXIS практикує комплексний підхід до вирішення житлових питань клієнтів, тому надає підтримку навіть після отримання бажаних ключів.


Powered by Froala Editor

Актуальне
Бiльше новин